VÅRTERMINEN ÄR HÄR

Nu är vårterminen igång – underbart!

Vad händer i mina ämnen? Jo:

Svenska 1: Vi arbetar vidare med, och avslutar, momentet om dramaturgi som vi inledde innan jul. Ni har idag sett en film och ni kommer i nästa vecka att lämna in era analyserande anteckningar. När vi är klara med dramaturgin ska vi besöka Tove Jansson och Mumindalen.

Svenska 2-3: Vi kastade oss genast in i nästa moment: essäskrivande. Denna vecka har vi gått igenom vad en essä är för någonting, vi har läst igenom det kompendium ni har fått (det finns att ladda ner på denna sida, så klart) och på onsdagslektionen läste jag en längre essä för er. Ni som var på den lektionen känner nu till den ganska otäcka och ledsamma berättelsen om verklighetens tjuren Ferdinand: Civilón.

Filmkunskap: I morgon, fredag, börjar vi ett litet moment som handlar om filmer som provocerar, utmanar och kritiserar det samhälle som de existerar i. Vi börjar genom att se ett avsnitt ur The Story of Film som handlar om hur filmen världen över blev mer utmanande under 70-talet. Filmer som ville förändra världen i Sydafrika, Japan, Tyskland, England och USA m.fl. Efter detta moment kommer ni att arbeta mer praktiskt för då hoppas jag att vår lilla minifilmstudio ska vara fullt fungerande.

january-scene-skating-early-1820s

Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=633176

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s