LÅT SOM ENLIGT FORSKNING GER ENERGI

DN skrev igår om “Låten som vetenskapligt bevisat ger dig energi“. Det är en grupp musiker och musikvetare som komponerat låten Theme for atoms som enligt några vetenskapliga tester skall frigöra seratonin, dopamin och andra ämnen som ökar energinivå och hjärnaktivitet.

Låten är en funkig historia för trummor och orgel, och kan höras HÄR.

Testa och se om det funkar på dig. Jag har ingen anledning att tro att det inte gör det, dessa tester är säkerligen helt korrekta. Däremot ställer jag mig frågan: ger inte väldigt mycket musik dessa effekter? Vi fylls väl av olika mycket energi beroende av olika musik och hur olika vi är som personer? Har man gjort samma tester på andra låtar och fått sämre resultat? Jag vill veta mer!

Artikeln nämner också att tonen G är naturlig grundton i svenska, den känns naturlig och får oss att må bra bl.a. därför att den ström vi omger oss med är växelström på 50 hertz, vilket då motsvarar tonfrekvensen för G. I USA är det tonen Bess (A#) som gäller. Du kan lyssna på olika toner HÄR och själv avgöra var du finner lugnet och tryggheten.

uppercase-printable-letter-g

Bild från printableletters.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s