LITE SPRÅKRIKTIGHET

I Sv1 kör vi denna vecka lite introducerande språkriktighet. Vi går igenom vanligt förekommande problem, regler och normer och förbereder oss alltså på att skriva så språkriktigt som möjligt i nästa skrivuppgift, längre fram. Idag, måndag, talade vi om problemet med “dom”, “de” och “dem”, vi tog upp prepositionerna “i” och “på” och fann att reglerna och normerna är mycket röriga. Dessutom pratade vi lite grundläggande användning av versaler (stora bokstäver) och kommatecken.

Nedan kan ni ladda ner den mycket enkla PP som vi diskuterat kring.

PP Sprakriktighet

I morgon, tisdag, fortsätter vi i Sv1 med ytterligare språkriktighet. Sedan är veckan över vad gäller Sv1, för på torsdag är det temadag.

I Sv3 har vi smygstartat med lite litteraturhistoria och bestämt att vi börjar undervisning om modernismen på onsdag. Tisdagslektionen för de studerande i Sv3 innebär att vi går till biblioteket för rundtur och info etc. Vi går från skolan 10.00 och är på biblioteket 10.15. Vi är tillbaka igen till lunch. Även veckan i Sv3 blir rumphuggen, för på fredag eftermiddag är det skolrådets aktivitet som gäller.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s